Wpis

wtorek, 24 marca 2015

surówka z selera korzeniowego i gruszki

mamuku surówka z selera korzeniowego i gruszki

Surówka z trzech tylko składników, bez cukru, soli, pieprzu i oleju. Ale jest w niej wszystko, co potrzeba: słodycz gruszki, ostrość selera i kwaskowatość cytryny. Bez soli, tak zdrowiej, zresztą wcale nie jest tu potrzebna. Surówka jest wyrazista i bardzo smaczna. I pasuje według mnie do wszystkiego, choć ja zjadłam ją samą.

Składniki, 1 porcja (taka, jak na zdjęciu):

  • ¼ dużego selera korzeniowego (110 g)
  • ½ dużej gruszki (90 g, odmiana Konferencja)
  • łyżeczka soku wyciśniętego z cytryny

Selera obrać i umyć, gruszkę porządnie wyszorować. Składniki zetrzeć na tarce o grubych oczkach (gruszkę starłam ze skórką), skropić sokiem z cytryny i wymieszać.

mamuku surówka z selera i gruszki

mamuku surówka z selera korzeniowego, gruszki i cytryny

Przepis własny,

Smacznego,

Marta

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
mamuku
Czas publikacji:
wtorek, 24 marca 2015 19:35

Trackback

Wyszukiwarka

Tagi

Zakładki

Kanał informacyjny