Wpis

środa, 28 lutego 2018

pikantny zielony sok

mamuku zielony sok jarmużu, selera naciowego i imbiru

Zielony sok z wyciskarki dla wielbicieli mocnych, ostrych smaków. Słodyczy w nim nie uświadczycie. Sok jest kwaskowy, pikantny i... bardzo dobry. 

Składniki:

  • 2-3 gałązki jarmużu (około 75 g)
  • 5 łodyg selera naciowego
  • 1 limonka
  • 1 małe jabłko
  • 1 cm dość grubego kłącza imbiru

ewentualnie:

  • woda mineralna

Składniki przepuścić przez wyciskarkę lub sokowirówkę (jabłko ze skórką, jarmuż z łodyżką). Jeśli sok jest zbyt mocny, rozcieńczyć go wodą. Wypić od razu.

mamuku zielony sok z wyciskarki

Przepis własny.

Smacznego,

Marta

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
mamuku
Czas publikacji:
środa, 28 lutego 2018 21:05

Trackback

Wyszukiwarka

Tagi

Zakładki

Kanał informacyjny