Wpis

czwartek, 22 lutego 2018

surówka z czerwonej kapusty i kiszonego ogórka

mamuku surówka z czerwonej kapusty i kiszonego ogórka

Prosta do zrobienia surówka z czerwonej kapusty, kiszonego ogórka, jabłka i kilku koktajlowych pomidorków. Doprawiona sokiem z kiszonych ogórków, zgodna z zasadami postu warzywno-owocowego. Jeśli na nim nie jesteście, lub właśnie „wychodzicie” z niego, dodajcie parę kropel dobrego oleju, będzie jeszcze lepsza.

Składniki: 

  • 1/2 małej główki czerwonej kapusty (170 g)
  • 1/3 dużego jabłka (60 g)
  • 2 duże ogórki kiszone (120 g)
  • 3 pomidorki koktajlowe
  • 1 łyżeczka soku z kiszonych ogórków
  • świeżo zmielony pieprz
  • natka pietruszki

Kapustę umyć, posiekać, jabłko zetrzeć na tarce, ogórki pokroić w cienkie plastry, umieścić w dużej misce, dodać pozostałe składniki i wymieszać.

Przepis własny.

Smacznego,

Marta

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
mamuku
Czas publikacji:
czwartek, 22 lutego 2018 08:30

Trackback

Wyszukiwarka

Tagi

Zakładki

Kanał informacyjny