Wpis

czwartek, 15 marca 2018

surówka paprykowa z kiszonym ogórkiem

mamuku surówka z papryk i ogórka

Surówka z kolorowych papryk i kiszonych ogórków, zgodna z zasadami postu warzywno-owocowego dr Ewy Dąbrowskiej. Bardzo prosta i szybka do zrobienia, warzywa wystarczy pokroić i doprawić sokiem z kiszonych ogórków. 

Składniki: 

  • około 1/3 zielonej papryki (50 g)
  • około 1/3 żółtej papryki (60 g)
  • około 1/3 czerwonej papryki (60 g)
  • 2 duże ogórki kiszone (140 g)
  • łyżeczka soku z kiszonych ogórków
  • świeżo zmielony pieprz

Papryki umyć, warzywa pokroić w cienkie plastry. Składniki umieścić w misce, wlać sok z kiszonych ogórków, doprawić i wymieszać.

Surówkę najlepiej przyrządzić kilkanaście minut przed jedzeniem, papryki puszczą sok i surówka będzie jeszcze smaczniejsza.

Przepis własny.

Smacznego,

Marta

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
mamuku
Czas publikacji:
czwartek, 15 marca 2018 21:45

Trackback

Wyszukiwarka

Tagi

Zakładki

Kanał informacyjny