Wpisy otagowane „truskawki”
Tarta na przyjęcie komunijne, na Dzień Matki i dla dziecka nie tylko z okazji Dnia Dziecka. Na każdą większą i mniejszą okazję. Tarta jest bardzo prosta do zrobienia i bardzo, bardzo dobra. Elegancka, ładnie prezentuje się na stole i wyśmienicie smakuje. Poszczególne warstwy bardzo dobrze ze sobą współgrają, a to tylko kruchy, kakaowy spód, warstwa delikatnego, waniliowego sera i galareta truskawkowa z przetartych i zmiksowanych owoców. W sezonie truskawkowym koniecznie musicie jej spróbować!
Tort na urodziny mojego dziecka. Tradycyjnie, jak co roku, córa złożyła zamówienie na tort truskawkowy z galaretką.
Żeby ciasto nie było w każdym roku identyczne, staram się wprowadzać choćby niewielkie zmiany w przepisach. Biszkopt piekę zawsze ten sam, w środku zaś tym razem umieściłam różnej wielkości kule i półkule z mocno truskawkowej galaretki i zalałam je masą jogurtowo - śmietanową. Przyznam, że nie do końca byłam zadowolona z wyglądu tortu, ale ponieważ córce tort się bardzo podobał, stąd publikacja przepisu. Na pamiątkę.
Miałam dzisiaj zrobić owocowe lody, ale okazało się, że córka ma problem z migdałkami i lody na razie muszą poczekać. Na pieczenie ciasta z kolei trochę za gorąco. Zrobiłam więc owocowy koktajl, a ponieważ przygotowania zajmują tylko chwilę i zaoszczędziłam sporo czasu, to mogę się z Wami podzielić przepisem.
Koktajl to bardzo prosta sprawa. Wystarczy zmiksować składniki i gotowe. Mój przygotowałam z truskawek, jagód i jednego banana. Do części dodałam też naturalny jogurt, a dwa koktajle przybrałam ekspandowanymi ziarnami. Wszystkie wersje są smaczne, zdrowe i mają piękny kolor.
Proste ciasto ucierane, które smakuje jak najlepszy biszkopt. Wilgotne, mięciutkie, idealnie słodkie. Z dużą ilością truskawek. Jeśli lubicie mało ciasta i dużo owoców, to ciasto jest dla Was.
Najszybsze ciastka z najszybszych. Z gotowego ciasta francuskiego, cukru i kakao, z truskawkami. Powstają w 15 minut!
Tort idealny na upały. Lekki, prosty do zrobienia. Ze świeżymi truskawkami i delikatną masą jogurtową z dodatkiem wanilii. Tort nasączony jest sokiem z cytryny, a polany jogurtową polewą.